Wednesday, February 15, 2017

Kako Grow Hydroponics polovna boca

Sadnja Savjeti Hydroponics kod kuće http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-hidroponik-dengan-botol-bekas.html Hydroponics je sistem sadnje povrća ili voća koje ne koristi medije tlo, ali koristi hidro sistema ili koristiti vodu miješati medije sa specifičnim hranjivih tvari za hidroponski usjeva. Ovo zadnje sve prepoznali mnogi se odnose na sistem uzgoja vodom ili hidroponske medija. Pa tako sigurno vi koji čitate ovaj članak će ponovo tražiti načine uzgoja sa Hydroponics sistema kod kuće ne ?. Sadnja Hydroponics kod kuće je prilično jednostavan, ne koristite medije medija hidroponske skupo prvo korištenje recikliranih medija ili medija koji je navikao da se transformiše tako KIT Hydroponics, npr boce boce se može pretvoriti u medij za sadnju povrća i voća Hydroponics.

Gardening sa tehnikama Hydroponics su prepuna rade mnogi ljudi iz svih krajeva zemlje, uključujući i Indonezija. Broj se svake godine hidroponski poljoprivrednici i dalje raste zbog velikog potencijala iza uzgoj ideju koristeći ovaj uski komad zemlje.

Kako raste Hydroponics s bocom:
1. boca prazna popiti 1,5 litara do 2 litre.
2. flanel platna ili fitilj peći do srednje prodora vode.
3. lemljenje za piercing poklopca.
4. nož ili škare za probije tijelo boce.
5. Zemljište i ljuske goriva u medijima raste.
6. Nutrijenti izveden iz uree i NPK gnojiva.
7. sadnica
8. dovoljno vode

Korak Model Making Boce Resting
U ovom modelu bocu je pozicioniran kao horizontalne cijevi. Izračunato dok učenje Ukoliko ste zainteresovani u Hydroponics pomoću PVC cijevi ili dugo Pralon. Ovi modeli uključuju plutajući splav bez upotrebe osi.

Onda bi još neke rupe manji kao cirkulaciju zraka na vrhu pada boce. Osim toga, bivši male plastične čaše napraviti rupu na dnu i okrenite stranu koja služi kao pražnjenja postrojenja korijena. Zatim ubacite kup u svaku veliku rupu koja je stvorena na vrhu pada boce. Plastične čaše će se koristiti kao ljuske i sjemena. Primjena jednostavnih hidroponske tehnike s bocama također omogućuju vam da upravljate osvjetljenje, ishranu bilja, i štetočina.


No comments:

Post a Comment