Monday, February 13, 2017

Prednosti i nedostaci Hydroponics Grow Plant

Prednosti i nedostaci Hydroponics http://slosa.blogspot.com/2016/04/kelebihan-dan-kekurangan-bercocok-tanam-hidroponik.html Uzgoj hidroponski uzgoj je jedan od načina da se razvije biljke s jednostavnim tehnikom bez tla i vode. Mnoge tehnike se mogu primijeniti u ovom hidroponske biljka. Hidroponskih sistem je najpopularniji i široko implementiran posebno za početnike je Hydroponics sistem osi (fitilj) i plutajućih hidroponskim sistema (plutajući sistem).

Prednosti i nedostaci Plant Grow Hydroponics - Hydroponics je izvedena iz hidro grčkom znači voda i ponous znači rad. Odgovarajuće značenja, uzgoj hidroponski uzgoj je tehnologija koja koristi vodu, hranjive tvari i kisik. Neke od prednosti i mane Hydroponics sistema u odnosu na konvencionalne poljoprivrede su:

Ekološki prihvatljiv. Ovaj sistem se smatra ekološki zbog đubriva i hranjivih tvari koji se koriste keperairan neće teći oko njega. Nutrijenti i đubriva kao i pesticidi koji se koriste u Hydroponics sistemi će biti izmiren samo u kontejneru koji drži vodu u hidroponski način.
Jednostavno i efikasno. Hydroponics koristi hranjive tvari i hranjivih tvari koje su pročišćeni tako da biljka može rasti optimalno i sigurno lakše održavanje od konvencionalnih izrezivanje sisteme koji koriste tlo sadnje medij.
Mogu se sadi van ili u zatvorenom prostoru. Hydroponics pružaju pogodnost za one koji žele da se vrt iako žive u malom prostoru čak i ova metoda se može koristiti za rast usjeva diteras kuću ili stan koji nema puno prostora terbu

Ako nedostaci su
Oprema koja se koristi u hidroponskim metod može biti kompliciranije od onih koji se koriste u konvencionalnim metodama.
Kada sadnje i brige za biljke, nivo vode i hranljivih materija moraju održavati dobro, jer kada je nedostatak hranjivih tvari biljke ne mogu dobro rasti.

Hidroponskih supstrat je hidroponski sistem koji ne koriste vodu kao medij, ali skloniji koristiti čvrstim medijima (osim zemljišta) koja može apsorbirati vodu, hranjive tvari i kisik, a podržava i koren biljke, kao i tla. Materijali koji se koriste kao supstrati u hidroponskim podloge uključuju rižine ljuske, šljunak, pijesak, plavac, Rockwool, cocopeat, i spužvi. Mediji moraju biti sterilni, može privremeno i bez hranjivih tvari čuvati vode. Služi kao spremište vode i hranjivih tvari, a isto kao mostobran korijene. Za opskrbu nutrijentima potrebe ishrane vode pomoću sistema kap po kap.


Source: slosa.blogpsot.com

No comments:

Post a Comment