Thursday, February 2, 2017

Kako Plant Kailan u polybag

Kako to Grow u polybag http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kailan-di-polybag.html Kailan Kailan je jedna vrsta list povrća koje sadrži pro-vitamin A i askorbinska kiselina su bili visoki. Raste u nizinama i planinama ili na nadmorskoj visini kreće između 700 - 1500 m nadmorske visine. Prilagoditi se gotovo bilo koju vrstu tla, kako na pješčanim ilovače tla, labav, berstrektur blage / umjerenim do teškim berstrektur gline i organske zemljištima kao što je treset.

proces održavanja
Tako da je biljka se održava u raste kailan potrebno održavanje, između ostalog:

oplodnja
Treba učiniti s organskim đubrivima, hemijska đubriva se preporučuje kada je to potrebno vrši dikocor čak 3,5 grama po litri vode, gnojiva rješenje kocorkan od 250 cc po biljci.
prskanje
To zavisi od okolnosti cuca, kada je zrak kada se toplota sprovodi svakog jutra i večeri, za zalijevanje vrši od početka sadnje i početkom žetve.
korova
To je time ukidanje Gulam (korova ili trave raste u raste medijima), kao i mengemburkan medij.

oplodnja

Oplodnja se vrši u dobi kailan 2 tjedna nakon sadnje pomoću uree i vrste TSP gnojiva. NPK spoj đubriva treba da imaju visok sadržaj N, jer se može napraviti stabljike i ostavlja kailan narasla da postane plodna.
Uz izbor od drugih gnojiva spoj gnojiva koja se može koristiti je urea gnojiva sa dozom od 35 grama, 10 grama SP-36 i KCl 10 grama. Treći đubrivo pomiješani i posuti ih oko elektrane u datom rasponu od biljaka između 5-7cm.

Nastavak priče o poljoprivredi u kući koja nema vrt, neka vrt, dvorište jednostavno nemaju. Nosim balkon područje gdje sušenje odjeće, korištenje biljaka u saksiji i pickup u medijima rasta kupiti biljaka na cesti prodavača, ako niko ne 1 mala veličina 10Kg otpusti je 15.000 $ (ako se teži manje od 10 kg, samo vidljivi Aja velika vreća).

Za one od vas koji vole svježe zeleno povrće kao što su pakcoy, te da dostupnost se održava, možete posaditi pakcoy interval tjedan dana između 5-10 lonci / polybag svoju kuću ili dvorište.

Dođite Grow svoju hranu!


No comments:

Post a Comment