Sunday, January 22, 2017

Kako Smart Plant Kailan Po Hydroponics

Kako Plant u Pot   http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kailan-secara-hidroponik.html Kailan Kailan je jedna vrsta list povrća koje sadrži pro-vitamin A i askorbinska kiselina su bili visoki. Raste u nizinama i planinama ili na nadmorskoj visini kreće između 700 - 1500 m nadmorske visine. Prilagoditi se gotovo bilo koju vrstu tla, kako na pješčanim ilovače tla, labav, berstrektur blage / umjerenim do teškim berstrektur gline i organske zemljištima kao što je treset. Pakiranje pH optimalne zemljišta za sadnju kailan je između 6,0-6,8. Zbog održavanja je jednostavan, brz, uniforme, i široka prilagodljivost, postrojenja kailan je široko uzgaja u kući vrtovima.

Kao što samo ime govori, hidroponski uzgoj je način pomoću medija vode tako da ne zahtijeva tlo ili veliku površinu. Jednostavno rečeno, Hydroponics je metoda uzgoja postrojenja koja koriste vodu obogaćena nutrijentima, ne tlo.

B. Seed
Izbor sjemena je vrlo važno, jer prinosi teranganutng izvrsnosti odabranih sjemena. Provjerite etiketu na sjeme, što je datum isteka, i sve veći postotak sjemena čistoće. Izbor robe da se sadi pažljivo izračunati u pogledu cijene i marketing. Primjeri ekskluzivnih povrća koji imaju vrijednost prodaje iznad prosjeka Rat je Recento paradajz, japanski krastavaca, dinje, Parika, zelena salata, kailan, dinje i drugi.

C. Hydroponics opremu za akvakulturu
Potrebne opreme je:
Kontejner sadnica, mogu koristiti plastične lonce, mali polybag, plastične kade, rasada kade, ili drvene kutije.
Kontejner uzgaja biljke, obično se koristi polybag 30-40 cm sa rupama dovoljno za odvod viška vode kada zalijevanje.
Tissue papir / mokre novine kako bi vlage
Sand sito do prosijati medijima za sadnice
Handsprayer za zalivanje
Centong mediji mikser
Pincete za prikupljanje sjemena iz sadnice kontejnera
Veličina Polybag 5 kg za transplantaciju sadnju
Lan pređa (kao što su oni obično koriste graditelji) vezati biljke
Ember prskalice

Purie vrt - online prodavnica sjemena,  je online prodavnica koja prodaje razne vrste maloprodajnih sjemena i vrtlarstvo materijala kao što su kvaliteta sjemena voća, cvijeća, povrća, ljekovitog bilja, hidrogelova. ~ Crop oplodnje metodom farmi, Ii. njeguje prskanjem na lišće biljaka (prskanje) đubriva su rastvorene u vodu s vrlo niskim koncentracijama, a zatim prskaju direktno.


No comments:

Post a Comment