Thursday, December 22, 2016

Evo, kako mjeriti PH Air Hydroponics

U jednostavnom načina za merenje vode pH Hydroponics http://slosa.blogspot.com/2016/07/cara-mengukur-ph-air-hidroponik.html  Da bi biljka produktivni, mnogi faktori moraju uzeti u obzir, od kojih je jedan pH vode.

Kiselost vode će utjecati na plodnost biljke. Nažalost, voda pH faktor se često previđa, iako je štetan za biljke.

Održavanje odgovarajućeg pH u Hydroponics sistema (hidroponski sistem) će spriječiti hemijske reakcije negativno hidroponske hranljivih rješenje.

Visok nivo pH može uzrokovati začepljenja u kanalima hidroponskim sistema, što je rezultiralo u ozbiljnim problemima.

Što je pH?

Iako je tačno značenje je nepoznata, procjenjuje se da je pH stoji za "moć vodika". PH je mjerenje nivoa kiselosti ili alkalnosti u vodenoj otopini. Ona se mjeri na skali od 1 do 14, gdje je dno i vrh skala kiseline mogu biti alkalne.

Šta to znači pH u Hydroponics?

U Hydroponics, idealan nivo pH ili standard za biljke je između 5,5 i 6,5.

Nivo pH je idealan za apsorpciju esencijalnih makro i mikro nutrijenata biljnim korijena. Prisustvo makro nutrijenata kao što viši azota, fosfora i kalijuma se nalaze u ovom opsegu znači da će biljka rasti optimalno.

Ako ste previše ekstremne mjere pH nivo onda biljke neće apsorbirati odgovarajuće hranjive tvari i da će biti slab i mogao bi na kraju umrijeti.

Senzor PH postavljen na rubu rezervoara za vodu sa senzorom vrhom potopljeni. Svrha senzora dio terendamnya vode je izmjeriti razinu pH u vodi. O Led rasti svjetla lampe biljaka stimulans / LED rasti svjetla se koristi da pomogne biljke obavljaju fotosintezu kada je intenzitet svetlosti je manje. U upotrebi lampa spojen na relej koji je integriran sa svjetlosni senzor. Testiranje senzor temperature / LM35 izvršena u zraku - uređaj znati točan temperaturni senzori već otkriti temperaturu precizno.

Kada dodatak PPM Nutrition prilagođen na starost postrojenja i TDS koriste za mjerenje koncentracije hidroponske biljaka. Molimo Vas imajte na umu da je pored PPM nivoa kiselosti pH / voda je važan faktor, za mjerenje može koristiti pH metar.

Zaključak je promiješati vode i hranjivih tvari do mjerenje TDS vode i ne čekati predugo u stagnaciji poziciji nakon miješajući. Za dubine TDS kada površine oko 5 cm od vrha

Oba od ovih parametara postaje vrlo važno za uspjeh hidroponske uzgoja. Obavljaju periodične provjere, i pružiti nutrijenata koncentracije prema vrsti postrojenja i njegove potrebe u svakoj fazi rasta. Dobra ideja kupiti metar EZ ili TDS metar za fluentnost u hidroponskim biljaka.


No comments:

Post a Comment