Wednesday, December 14, 2016

Sadnja Savjeti Basil Po Hydroponics

Sadnja savjete za Hydroponics u http://slosa.blogspot.com/2016/07/cara-menanam-kemangi-dengan-hidroponik.html Basil Basil lako rasti i može pretvoriti običan jela biti poseban! Svježi bosiljak ne samo ukus bolji od sušenog bosiljka, ali "drugačije", čak i gotovo nije došao iz iste biljke.

Sadnja bosiljak s konvencionalnim zalijevanje srednje ili u plastične kese bi zahtijevala medija tlo i redovno zalivanje. Zaboravili ste adresa zalijevanje biljke će propadaju i umiru, što više tako da kad se suše. Umjesto toga, biljka je pogodan da se uzgaja bez medija tla i ispiranje ručno hidroponske ili Aquaponics. Media jednostavno kamen ili pločice bivši dom, usklađivanje se vrši u sušne sezone kada su biljke lako raste bujno u kišne sezone se često zaboravlja.

Kako Grow Hydroponics Tehnike memanam hidroponski bosiljka je veoma voljen u društvu, posebno u gradovima .Cara Growing bosiljak u sobi. Basil bosiljak popularan kao ljekovito bilje koje imaju prepoznatljiv miris i može se koristiti u širokom rasponu.

Uzgoj hidroponski bosiljka
Kako brzo uzgoj bosiljka pomoću matičnih reznice sa Hydroponics sistem jer je efikasnije mjesto i jednostavan za održavanje, samo trim stručak bosiljka onda potopite bosiljak proizlazi da raste korijenje i lišće su spremni da se bere. Nedostatak ako ne možete brinuti biljke bosiljak je mrtav i lišće zgrči. U kišne sezone biljka bosiljak ne mogu biti izloženi kiši, od naših zapažanja su hidroponski biljke izložen kiši vode lako umrijeti.

Drugi problem hidroponskih usjeva lako dovesti do smrti i truleži korena zbog vrste đubriva ne odgovaraju ni doze i sastav vrsta hidroponske đubriva. Iz našeg iskustva pružanje đubriva ABMIX uzrokovati biljka umrijeti dok je u malim dozama ne znamo zašto, ali sa NPK gnojiva nije bio problem, čak i biljka pokazuje rast do danas dobro đubrivo za Hydroponics je vrsta NPK gnojiva na tržištu koje koristimo. Primjeri hidroponskih bosiljka usjeva fotografija možete vidjeti u nastavku.

Da bi Hydroponics relativno teško i da se uradi bilo ko. Materijali i alati moraju biti spremni uključiti:
seme povrća
čiste vode
Prazne boce od flaširane vode
Škare ili nož
Rockwool (vidjeti primjere ispod)
Ljuske i kokosa
hranjive tvari Hydroponics
Kerozin štednjak fitilja, starih tkanina, flanel i pamučne

Korak proizvodnje
Cut voda boca mineralne u dva dijela.
Punch rupu 1cm vrhu boce i dno kako bi se olakšalo pružanje hranljivih rješenja.
Odlučite koje tehnike će biti izabran. Opcije uključuju uobičajene tehnike ili tehnike ose i plutajući praktičniji u pogledu ishrane.
Prilikom odabira plovnosti tehnike, zatim otvorite poklopac bivše biti root za nutrijentima rješenje
Što se tiče osi tehniku, napraviti rupu u sredini poklopca boca sa noktima. Zatim priključite osi sa pamuka ili krpe.
Osim toga, ističu bočicu naopako, sa položajem poklopca boce na dnu.
Napunite bocu sa kokos vlakana, rižine ljuske, i šljunka u gornjem dijelu boce naopako




No comments:

Post a Comment