Wednesday, January 4, 2017

Kako Long Bean Sadnja Za optimalne rezultate

Kako Grow Long Bean http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kacang-panjang.html rezultat Optimalna Long Beans (Vigna sinensis) je jedna vrsta povrća biljaka gotovo nikada propustio tersajikan na štandovima hrane. Dugog zrna daje ukusan okus hrane, ali je isto tako dugog zrna se može konzumirati bez kuhanja kao povrće.

Dugog zrna kao i drugih usjeva, lako da raste i lako se održava. Ali ne nužno biti dozvoljeno da odraste. Jer, da bi se dobili maksimalni rezultati, postoje koraci koji se moraju učiniti. Ovo su koraci i kako posaditi grah ispravan dužina:

1. Izbor Seeds

Long grah sjemena da se razvija, ranije je imao zrele od drveta. Sjeme se zatim sušena da se osuše na suncu, oguljene i ponovo osuši. Nakon što prolazi kroz proces, dugo grah sjeme može biti posađeno izravno, bez potrebe da ide kroz proces sjetve. Međutim, ako je način na koji je manje, dugo grah sjemena pogodan opcije mogu se kupiti na prodavca prostorije biljke.

Za biljka dugog zrna posađeno mogu rasti i proizvoditi voće optimalno, onda morate da uradite sortiranje sjemena koja će se koristiti. Sjeme pasulja koje ili imaju osobine - osobine jezgrovito / dosadan, ima savršen oblik / ne defekt, nisu izvedeni iz biljnih bolesti, a imaju stopu klijanja više od 90%.

Obrada 2. Soil

Tla se vrši putem okopavanje ili oranje dubine od +/- 30 cm. Neka zemlja koja je digemburkan je otvoren za +/- 4 dana kako bi se omogućilo tla da diše. Zatim napraviti krevete mjerenje 8-10 metara, širine 1-3 metra i 20-30 cm strmiji.

Prije formirana Seedbed, morate osigurati da će zemlja biti kreveta je bio čisti od raznih korova i širok spektar objekata - objekata drugih smetnja. Osim toga, prije formiranja nasipa također trebate opustiti i oploditi tlo koje će se prvi put koristi. Oplodnja se vrši pomoću stajnjaka sa dozom od 1 tone po hektaru.

3. Sadnja

Chickpea sadnje se obično radi na kraju kišne sezone, s ciljem da se biljke lako dobiti vodu, a ne truli uzrokovane visokim padavina. Sadnja se može uraditi u sušnom periodu za vodu za navodnjavanje dok se može lako dobiti.

PLANTING TEHNIKA dugog zrna

Napravite rupu u zemlji sa udaljenosti od vinove loze je 20 x 50 cm, 40 x 60 cm i 30 x 40 cm. Razmak uspravnog tipa je 20 x 40 cm i 30 x 60 cm.
Dobro vrijeme sadnje je početkom sušne sezone ili početkom kišne sezone
Prethodna sjemena su natopljene u rješenje POC NASA za pola sata onda odvod
Unesite sjeme u sadnju rupu čak 2 zrna po rupu. Pokrijte rupe sa tankim zemljišta ili pepela.


No comments:

Post a Comment