Monday, January 16, 2017

Na skup Hidroponska Gardening Savjeti Simple

Kako Grow Hydroponics u http://slosa.blogspot.com/2016/05/kumpulan-tips-berkebun-hidroponik-secara-sederhana.html kući za početnike | Dobro došli na blog lintangsore.com, mesto za dijeliti i naučiti o hobi vrtlarstvo, raste voća i povrća. Ovom prilikom ćemo naučiti jednostavne hidroponski biljka koja se lako može primijeniti kod kuće ili u dvorištu.

Problem se ne svi imaju zemljište rasti povrće. Dakle, postoji način gdje možete rasti povrće uz pomoć vode kao sredstvo zamjene zemljišta ili naziva hidroponiku.

Kako raste Hydroponics je pogodna za primjenu u urbanim područjima ili urbanim područjima, jer mnoge prednosti, uključujući štedi prostor i ekološki prihvatljiv. Primjeri hidroponskih biljke su vrlo lako za sadnju sadnjom Hydroponics je list povrtarskih kultura, kao što su kupus, kelj, pakcoy, kailan, celer, bosiljak i druge sebangainya.

I ovdje su neke od njih:

1. Prvi je boca mineralne vode su izrezati na dva dijela, daju bočicu rupu oko 1 cm na vrhu boce i dno, kao i rupa će se koristiti za pružanje hranjivih tvari za biljke.

2. Zatim drugi je Rockwool u kojem je medijima da ima oblik pjene i ima delikatan vlakana i ima smanjenu težinu. sama Rockwool se formira od grijanja bazalta kamen na temperaturi toliko visoka da se topi Yag. U vrijeme rock otopi, a kasnije vlakna - finih vlakana može biti formirana po sebi, nakon čega će biti štampana sa dovoljno velikih dimenzija. I Rockwool kasnije se smanjiti u skladu sa potrebama.

3. I treći je ljuska koja se proizvodi iz otpada riže koje su spaljene. U rižine ljuske nantiya se koristi za uzgoj medije, jer je više sterilno i bez bakterija. A zanimljivo dio sadnje medij je vrlo izdržljiv i ne lako biorazgradiv, tako da se može koristiti više puta.


No comments:

Post a Comment