Wednesday, January 11, 2017

Koliko je lako Sadnja Leucaena zajedno klasifikacija

Lamtoro, Petai china, ili Petai Selong je http://slosa.blogspot.com/2016/04/klasifikasi-dan-cara-budidaya-lamtoro.html vrsta grmlja iz plemena Fabaceae (Leguminosae, mahunarke), koji se često koristi u pošumljavanja ili prevenciju erozije. Porijeklom iz tropske Amerike, ova biljka je već stotinama godina uveden u Java u korist poljoprivrede i šumarstva, [6], a zatim proširila na druge otoke u Indoneziji. Ova biljka u Maleziji pod nazivom Petai skakavci.

Leucaena (Leucaena leucocephala L.) lamtoro u naučnom smislu zove Leucaena leucocephala L. lamtoro uglavnom dolaze iz Filipina sa div Ipil-Ipil ime koje u prevodu labavo znači gigant je gigant dok Ipil-Ipil dolazi iz Filipina to znači lamtoro. Dakle, gigant Ipil-Ipil znači lamtoro giganta, ali lamtoro u Indoneziji postao lamtoro Gung.

kalcifikacije Lamtoro

U sistematika biljaka lamtoro su kako slijedi:
Britanija: Plantae
Division: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Order: fabales
Porodica: Fabaceae
Rod: Leucaena
Vrsta: Leucaena leucocephala L

Seed nabavke

Lamtor sjemena u sjeme potiče iz matičnih stabala koja imaju pravo stablo, guste nadstrešnica, ima visoku grananja, zdravo stanje, i starosti. Dozvolite mi da budem više praktičan, možete kupiti sjeme lamtoro u www.tokotanaman.com jer kvaliteta je apsolutno pouzdan.

Kada se sjeme lamtoro vam treba je lako dostupna, sada je vrijeme da se napravi izbor. Odaberite sjeme koje imaju stopu klijanja više od 80 posto. Odlikuje se potapanje sjemena kada se stavi u vodu, obliku sjemena je savršen i bez rupa, kao i veličina sjemena je prilično velik i izgleda uniformu.

Izrada kreveta

Proces počinje s podignutim do pripreme zemljišta za setvu najmanje 5 x 1 metar. Osim toga, zemlja je iskopao pretvorila u labavu strukturu. Provjerite stanje zemljišta, ako je preglasno možete dodati pijesak koliko 1/3 volumena tla biti u krevetu.

Ne zaboravite da uklonite sve nečistoće koje se nalaze u tlu, kao korijenje, kamenje, i smeće. Zatim je teren na krevetima su oko 10-15 cm viši od okolnog tla površinu. Tako da krevet nije lako srušila, možete staviti drvo, kamen ili bambusa kao potporni nasipa.

Lamtoro koristi kao zeleno stajnjak oploditi tlo da mladi dijelove kao što je lišće, stabljika i batang.Untuk dodati organske materije u tlu i drugim elementima, posebno dušik (N). Lamtoro u kategoriji zelenih stajnjak jer ima bakteribakteri Rhizobium prilogu korena ove biljke.


No comments:

Post a Comment