Thursday, January 19, 2017

Kako to Grow Tomatoes sa pojednostavljenim Hydroponics

biljka hidroponski paradajz bilje http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-tomat-dengan-hidroponik.html relativno lako i jeftino. Najvažniji faktor je spremnost da uče i probati. U ovom postu ćemo dijeliti kako rasti hidroponski paradajz sa uskim korištenje zemljišta u kući.

uzgoj Hydroponics
Pre nego što razgovarati više o tome kako da raste hidroponiji jednostavno u kući ili dvorištu, pomaže da znate prvi ono što je hidroponiku. Jednostavno rečeno originalnog kaže uzgoj hidroponske znači način uzgoja biljaka bez upotrebe medija tlo, ali vodom / tekuće mineralno nutrijentima zahtijeva biljaka i drugih materijala kao zamjena za srednje tla sadrže hranjive tvari kao što su kokos vlakna, mineralna vlakna, pijesak, slomljena pločice / cigle, drveta prašinu, i tako dalje.

Prepoznavanje prirode paradajza
Prije sadnje hidroponski paradajz biljke je važno znati da biljke koje dolaze iz porodice Solanaceae ima svojstva kao voda za napajanje rast biljaka.

Snimljen u raznim stranoj literaturi da je stopa proizvodnje paradajza u zemlji vjetrenjača, Nizozemske, je 42 kg / m2 / godišnje. Majstor Hydroponics Indonezija, Jos Sutiyoso, spomenuti i to da u drugim literaturi postoje paradajz u brojkama vrtu produktivnost dati do 67 kg / m2 / godišnje.

Ako je tekuća voda ne može doći do ležišta, ili pretjerana protok kontejnera ladicu, možda ćete morati preurediti postavke pumpe za vodu. Ako imate biti sigurni pražnjenja i snaga pumpe, proverite da li je timer mogao pumpa vodu u to vrijeme ste ranije navedeno. Nakon što da sve bude postavljen na takav način, onda možete početi da raste paradajz sa sistemom. Početi sa skalom blago unaprijed kao test da li je hidroponski sistem možete dobro ili ne radi.

To je jednostavna koraka i kratak opis kako raste hidroponske paradajz. Sa opremom malo i lako dostupni i načine koji su vrlo jednostavne, to možete učiniti kod kuće. Sadnja rajčice u hidroponski način je vrlo pogodan da se prakticira u domaćem okruženju, jer ne zahtijeva veliki prostor za isecanje medije.


Source: slosa.blogpsot.com

No comments:

Post a Comment